Asociatia Comunitatea Moldovenilor din Romania (CMR) isi schimba statutul pentru a se putea infiinta.
Anuntul a fost facut ieri, la ultimul termen al procesului derulat la Tribunalul Iasi, proces inaintat de CMR in vederea infiintarii. Noul proiect al statutului a fost depus la dosar, procurorii urmind sa analizeze actul de infiintare, pina pe 2 aprilie. Potrivit noului statut, CMR nu mai apara drepturile si libertatile "cetatenilor romani de etnie moldoveneasca", ci pe cele ale "cetatenilor romani care provin din Republica Moldova".

Modificarile, sustin membrii consiliului de conducere al CMR, au fost facute pentru "a mai evita interpretari care ar putea genera scandaluri". Statutul initial al CMR a fost atacat de procurorii ieseni pentru ca anumite articole din document incalcau prevederile Constitutiei potrivit carora "partidele sau organizatiile care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militeaza impotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept ori suveranitatii, a integritatii sau a independentei Romaniei sint neconstitutionale".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.