Primarul Clujului invoca un NUP dat in baza unei expertize neserioase

Senatorul PRM Gheorghe Funar a anuntat ieri ca va depune o noua plangere penala impotriva unor functionari ai primariei care ar fi plastografiat semnatura actualului edil-sef al municipiului, Emil Boc, pe unele documente.

Funar are de gand sa inainteze o plangere si impotriva lui Emil Boc pe care-l acuza de protejarea subordonatilor sai si asocierea in vederea savarsirii unei infractiuni. "Am prezentat in Senat peste 150 de dispozitii semnate in fals, in numele primarului Emil Boc, de angajatii Primariei Cluj-Napoca. Actuala directoare a Directiei Fondului Imobiliar de Stat, Stefania Ferencz, este cea care semneaza documente in numele primarului, cand acesta este in Bucuresti sau e plecat din tara. Primarul stie de toate aceste lucruri?", se intreaba parlamentarul PRM. Noul demers al ex-primarului Clujului vine dupa ce Boc a precizat ca o ancheta executata in 2006 a dovedit ca semnaturile incriminate ii apartin.

Boc a declarat, ieri, ca in anul 2006, la o sesizare similara a lui Gheorghe Funar, s-a dispus si o expertiza si s-a dovedit ca iscaliturile ii apartin. Potrivit liderului PD, Parchetul Judecatoriei Cluj-Napoca a decis neinceperea urmaririi penale. "In data de 22 iulie 2006, atat domnului Funar personal, cat si grupului PRM i s-a trimis constatarea Parchetului, care a spus foarte clar ca in acest caz se dispune neinceperea urmaririi penale", a spus Boc. Primarul Clujului a aratat ca, in cadrul respectivei anchete, s-a dispus si o expertiza grafologica, stabilindu-se ca semnaturile invocate a fi in fals ii apartin. Funar nu s-a declarat multumit de concluzia investigatiei. Fostul edil al Clujului afirma in continuare ca in dispozitia de neincepere a urmaririi penale pe baza plangerii sale nu s-ar fi luat in calcul si efectuarea unei expertize grafologice a respectivelor inscrisuri. Mai mult chiar, el sustine ca are informatii potrivit carora semnatura lui Emil Boc a fost falsificata si de alti functionari de la Directia de Invatamant - Cultura din primarie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.