Omul de afaceri Marian Iancu a solicitat ieri Tribunalulul Bucuresti, prin intermediul avocatilor sai, ridicarea sechestrului pus pe conturile a 15 societati comerciale care ii apartin, printre care se afla si SC BKP Trust Invest (fosta SC VGB OIL).

Avocatul sau, Ion Neagu a precizat, in cadrul dezbaterilor din dosarul ‘Rafo-Carom’, ca aceste societati nu isi mai pot desfasura activitatea deoarece conturile au fost blocate de procurori. Neagu a propus instantei ca sechestrul asigurator sa fie mutat pe o serie de imobile care ii apartin lui Marian Iancu, valoarea acestora acoperind in totalitate prejudiciul calculat de catre Parchet.

Instanta Tribunalului Bucuresti a ramas in pronuntare pe aceasta cerere. Urmatorul termen al procesului a fost fixat pe 23 martie, ora 12.00, cand Ovidiu Tender va solicita, la randul sau, ridicarea sechestrului asigurator pus pe conturile SC Tender SA. In dosarul ‘Rafo-Carom’, procurorii DIICOT i-au trimis in judecata pe Ovidiu Tender, Marian Iancu, Cicilia Dumitrescu, Marin Badea, Toader Gaureanu si Bogdan Salajan. Anchetatorii sustin ca inculpatii au constituit un grup de criminalitate organizata in vederea obtinerii de fonduri financiare frauduloase, a caror sursa urma a fi disimulata prin incheierea unor contracte comerciale nelegale. Infractiunile comise de intregul grup au vizat, pe de o parte, incheierea nelegala a unor contracte de cesiune-creanta si de garantie reala mobiliara in raport cu SC CAROM SA Onesti, iar, pe de alta parte, relatiile comerciale nelegale derulate de SC VGB IMPEX SRL Bucuresti, in raport cu SC RAFO SA Onesti.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, in perioada 2002-2004, Ovidiu Tender, Marian Alexandru, Cicilia Dumitrescu si Marin Badea, in calitate de asociati, administratori de fapt, respectiv, de drept, si directori sau angajati ai SC TENDER SA Timisoara, SC VGB OIL SRL Bucuresti, SC VGB IMPEX SRL Bucuresti si SC CAROM SA Onesti s-au asociat pentru a desfasura o intensa activitate infractionala, in urma careia SC CAROM SA Onesti a suferit un prejudiciu de aproximativ 1.434 miliarde lei vechi.

Ovidiu Tender este acuzat de inselaciune, instigare la abuz in serviciu contra intereselor persoanei, in forma calificata si continuata, constituirea si apartenenta la un grup de crima organizata, spalare de bani si spalare de bani in forma continuata. La randul sau, Marian Iancu este acuzat de complicitate la inselaciune, instigare la abuz in serviciu contra intereselor persoanei in forma calificata si continuata, constituirea si apartenenta la un grup de criminalitate organizata si spalare de bani in forma continuata.

Cicilia Dumitrescu este acuzata de complicitate la inselaciune in forma continuata, abuz in serviciu contra intereselor persoanei, in forma calificata si continuata, si constituire si apartenenta la un grup de criminalitate organizata. Marin Badea a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanei in forma calificata si continuata si pentru constituirea si apartenenta la un grup de criminalitate organizata. In timpul desfasurarii anchetei, Ovidiu Tender si Marian Iancu au fost arestati preventiv, ulterior instantele bucurestene punandu-i in libertate.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.