Transparency International Romania protesteaza fata de continutul si modul de dezbatere, in Senat, a motiunii simple “Minciuna - adevarul justitiei Macovei” si atrage atentia asupra faptului ca Romania este monitorizata in continuare de Comisia Europeana, iar astfel de initiative nu fac decat sa amplifice riscul de activare a clauzei de salvgardare in domeniul justitiei.
TI-Romania arata ca acest demers poate pune in pericol eforturile de aducere a sistemului judiciar din Romania la standardele europene minime ale unui serviciu de interes public pentru cetateni. In opinia TI-Romania, motiunea este redactata ‘intr-o maniera superficiala si politicianista si ignora principiul fundamental al independentei justitiei’.
Potrivit sursei citate, daca motiunea s-ar fi bazat pe o analiza serioasa a sistemului judiciar, ar fi fost evident ca unele critici nu trebuiau adresate Ministerului Justitiei, ci Consiliului Superior al Magistraturii. Transparency International Romania considera ca maniera de formulare si dezbatere a motiunii simple poate afecta capacitatea institutiilor si actorilor implicati - Ministerul Justitiei, CSM, magistrati - de a-si realiza misiunea.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.