Daca presedintele va fi suspendat de parlament, in mod automat se vor amana alegerile pentru Parlamentul European
Camera Deputatilor a modificat, ieri, Legea referendumului, stabilind ca presedintele Romaniei poate fi demis din functie cu votul a jumatate plus unu din numarul alegatorilor care se prezinta la urne.

In prezent, aceasta lege prevede ca pentru demiterea sefului statului este nevoie de votul a jumatate plus unu din numarul total al alegatorilor. Plenul Camerei a adoptat si un amendament respins de Comisia juridica, potrivit caruia organizarea referendumului nu poate avea loc simultan ori cu mai putin de sase luni inainte de alegerile prezidentiale, parlamentare, locale sau pentru Parlamentul European. Acest amendament presupune ca, daca presedintele Basescu va fi suspendat de parlament, in mod automat se vor amana alegerile pentru Parlamentul European. Camera Deputatilor este camera decizionala, asa ca modificarea Legii referendumului mai poate fi blocata fie prin atacarea ei la Curtea Constitutionala, fie in eventualitatea in care seful statului o retrimite la parlament.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.