Opt marinari romni care sint abandonati fara apa, hrana si combustibil, din august 2006, in portul Djibouti, in estul Africii, au cerut ajutor, ieri, Federatiei Internationale a Transportatorilor (ITF) pentru a-si recupera salariile si pentru a fi repatriati.
Marinarii fac parte din echipajul navei Gulf Pride, sub pavilion Panama, vaporul fiind arestat pentru deficiente tehnice grave in portul Djibouti de mai bine de sase luni. Intreg echipajul era format din romani, dar la bord au ramas doar opt, restul fiind repatriati. Adrian Mihalcioiu, liderul Federatiei Internationale a Transportatorilor in Romania (ITF), a declarat ca marinarii au de recuperat 70.000 dolari de la armator.

Reprezentantii firmei care i-a trimis in acest voiaj, Trans Ocean Services Romania, sucursala Constanta, au dat asigurari ca se vor plati salariile restante in urmatoarele zile si ca va incepe procedurile de repatriere. Din cauza lipsei banilor, acestea au intirziat pina acum. ITF ii va ajuta pe marinarii romani chiar daca acestia nu sint raliati organizatiei, iar federatia nu are reprezentant in portul african. In 13 februarie, Curtea de Apel din Djibouti se va pronunta asupra solicitarii de ridicare a arestului navei. In functie de pronuntarea definitiva, nava va fi vinduta, iar cu o parte din bani vor fi platite restantele salariale.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.