Adrian Nastase a contestat in instanta scoaterea de sub urmarire penala a fostului consul al Romaniei in China, cel care a devenit principalul martor al acuzarii in dosarul Zambaccian.
Fostul premier a atacat rezolutia procurorilor de a-l scoate pe Ioan Paun de sub urmarire penala pe considerentul ca s-a recurs la o negociere ca diplomatul sa furnizeze date incriminatoare procurorilor. Procurorii DNA l-au scos de sub urmarire penala pe Ioan Paun - consul general si fost sef al Consulatului Ro-maniei la Hong Kong - dupa ce a pus la dispozitia anchetatorilor mai multe informatii nefavorabile lui Adrian Nastase.

Ioan Paun a fost acuzat initial de complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata si complicitate la folosirea, in fata autoritatilor vamale, a unor documente falsificate. Este vorba despre declaratiile vamale in alb care au insotit containerele cu "chinezarii" ce au fost folosite la utilarea si impodobirea blocului din Strada Zambaccian al familiei Nastase.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.