820 de milioane de euro - mai mult decat s-a incasat pe toate companiile de electricitate vandute

In editia de ieri a ziarului Adevarul am aratat ca acuzatia de tradare formulata de procurorii DIICOT impotriva lui Dorinel Mucea nu are sustinere probatorie. Mai mult decat atat, modul in care Mucea a condus privatizarea SC Muntenia Electrica Sud SA a adus statului 100 de milioane de euro fata de oferta din primul tur al licitatiei. Primele reactii la dezvaluirile facute de noi incep sa apara.
seres: S-a obtinut cel mai bun pret

"Nu vad cum cel care a oferit cu 100 milioane de euro mai mult ar fi avut acces la o serie de informatii care sa ii permita apoi sa plateasca aceasta suma. Un alt aspect: nu am vazut sa apara in presa, asa cum s-a intamplat in cazul altor privatizari, ofertele financiare ale participantilor. Sa nu uitam ca din comisia de privatizare au facut parte si reprezentantii consultantului statului, PricewaterhouseCoopers. Niciunul dintre participanti nu s-a plans asupra modului de privatizare, nu au existat contestatii in acest sens.

Singurii care s-au plans sunt procurorii.

Aceasta suma, de 820 milioane de euro, reprezinta mai mult decat s-a incasat pe toate celelalte companii de distributie a electricitatii vandute in Romania", a declarat, pentru Adevarul, fostul ministru al economiei Codrut seres, cercetat si el in dosarul privatizarilor strategice.

Actualul ministru al economiei, Varujan Vosganian, nu a dorit sa comenteze informatiile publicate de noi, considerand ca nu este de competenta sa sa se pronunte asupra acuzatiilor ce i se aduc lui Dorinel Mucea. O pozitie similara au avut-o si reprezentantii Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, institutie care a preluat, prin comasare, Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie.

Directorul general al Enel, Fulvio Conti, a evitat, pe parcursul vizitei sale efectuate marti in Romania, o intalnire cu reprezentantii presei. El a refuzat sa faca vreo declaratie pe aceasta tema, in pofida insistentelor noastre.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.