Ion Dinca - unul dintre cei mai temuti fosti lideri comunisti - a fost inhumat, ieri, la Cimitirul Ghencea Militar din Capitala, cu onoruri militare. Inhumarea s-a dorit a fi un eveniment discret si ferit de ochii mass-media. Tocmai de aceea familia acestuia a apelat la citiva bodyguarzi, carora le-au ordonat sa impiedice cu orice pret accesul jurnalistilor in cimitir sau orice tentativa a vreunei persoane de a i-mortaliza imagini de la eveniment.

Desi cunoscut de opinia publica drept ateu, fostul primviceprim-ministru in Guvernul Dascalescu, a fost inhumat crestineste. Ca atare, slujba de inmormintare, care a durat mai bine de o ora, a fost oficiata de un sobor format din sapte preoti, care au fost asistati de un cor format din sase studenti de la Teologie. La iesirea din capela, tinind cont de gradul militar al fostului demnitar comunist - crucea acestuia a fost condusa pina la mormint de catre un militar, iar sicriul (acoperit) a fost dus de alte sase catane. Ulterior, dupa ce preotii au terminat slujba la groapa, alti 36 de militari au prezentat onorul, iar sase soldati au tras cite trei salve de arma.

Si Videanu a trimis o coroana de flori

La inhumarea lui Ion Dinca au participat peste 300 de persoane. Printre acestia s-au numarat citiva vechi tovarasi de lupta ai decedatului (Emil Bobu, generalul Iulian Vlad, Paul Niculescu-Mizil, generalul Neagoe, Stefan Margineanu - actionar majoritar la Metanef SA). Nu au lipsit insa nici Cornel Dinu si Mircea Oprean (sotul lui Zoia Ceausescu). Pentru a-si arata recunostinta fata de Dinca, cei prezenti la inhumare - dar si cei care nu au putut onora evenimentul - au depus la capatiiul fostului demnitar comunist peste 150 de coroane si jerbe de flori. Printre cei care n-au fost la eveniment dar au trimis o coroana s-au numarat Corneliu Vadim Tudor, Ion Iliescu, afaceristul Tiberiu Postelnicu, poetul Adrian Paunescu, dar si actualul edil sef al Capitalei, Adriean Videanu.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.