Fiecare roman produce, in medie, de doua ori mai mult gunoi decit ceilalti europeni

Romania produce anual 799 de kilograme de deseu menajer pe cap de locuitor, ceea ce ne situeaza pe primul loc in Europa. Argintul in clasament il ia Franta, cu 450 de kilograme pe cap de locuitor. Bulgarii sint abia pe locul trei, cu 349 de kilograme. Conform statisticilor, 29% dintre deseurile romanesti le reprezinta plasticul, iar 23% hirtia si cartonul. Pe al treilea loc este sticla, cu un indice de 21,8%, urmata de lemn si de metal.

Riscam sa pierdem banii UE

Romania ar putea pierde fondurile structurale ce vor veni de la Uniunea Europeana, de la anul, pentru gestionarea deseurilor. "Nu avem o infrastructura de colectare si de reciclare a gunoiului. Colec-tarea selectiva si amenajarea depozitelor de deseuri au ramas la stadiul de teorie. UE va da bani doar pe asemenea proiecte. Daca autoritatile locale nu se vor pune pe treaba, vom pierde banii", a declarat Sulfina Barbu, ministrul Mediului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.