O miscare-surpriza a ministrului de Externe a deturnat euroinvitatii lui Tariceanu spre Revelionul lui Basescu

Cu ajutorul neprecupetit al ministrului Mihai Razvan Ungureanu, Basescu i-a furat premierului invitatii de marca din Europa, cu care Tariceanu ar fi trebuit sa invirta Hora Bucuriei in Piata Revolutiei. Aceasta nu a mai avut loc, desi era trecuta in programul oficial. In frunte cu presedintele Parlamentului European, Josep Borrell, majoritatea oficialilor UE au plecat, la sugestia ministrului de Externe, liberalul Mihai Razvan Ungureanu, de la Revelionul premierului la cel al presedintelui, tinut in Piata Universitatii.

Revelionul integrarii organizat de Guvern in Piata Revolutiei s-a dovedit a fi o noua ocazie de disputa mediatica intre presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu, dar si intre ministrii PNL si PD. Mai grav este ca in aceasta "intrecere" au intrat fara voie si oficialii europeni invitati sa participe la marele eveniment. Aceasta cu ajutorul ministrului de Externe, Mihai Razvan Ungureanu.

Ungureanu, liberalul dintre democrati

Initata de Guvern pentru a marca aderarea Romaniei la UE, petrecerea de Anul Nou din Piata Revolutiei trebuia sa reuneasca toti membrii Cabinetului Tariceanu si oficialii europeni. Nimeni nu se astepta ca ministrii democrati sa fie alaturi de Tariceanu, fiind evident ca acestia se vor alatura presedintelui Basescu in Piata Universitatii la petrecerea organizata de primarul general Adriean Videanu. Premierul se baza totusi sa-i aiba alaturi la trecerea dintre ani pe liberalii din Guvern si pe oficialii europeni.

Numai ca s-a intimplat ca ministrul de Externe, liberalul Razvan Ungureanu, sa "tradeze" si sa plece la petrecerea lui Basescu. Ministrul nu a plecat insa cu mina goala, a luat cu el si citiva invitati straini. "Este o interpretare rautacioasa ca am fost alaturi de presedinte si de ministrii democrati, si nu de premier si de colegii liberali. Totul a fost facut intr-o unitate deplina. Eu nu am vazut nici o scindare. Premierul si presedintele au fost impreuna la mai multe evenimente organizate in acea seara", a spus Ungureanu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.