El mai bun prieten al politicianului nu este neaparat secretara, ci, mai degraba, soferul. Chestiune pe care o poate confirma Marius Nicoara, seful PNL Cluj si presedinte al Consiliului Judetean (rivalul lui Emil Boc, dupa cum ati citit in pagina 3). Din functiile sale, Nicoara ne poate spune cum tinarul Liviu Miclaus a tras de colacul masinii lui pina i s-a facut acru, iar in ianuarie 2005 i-a spus liberalului de la obraz: sefu’, azi-miine ma insor, n-am casa, n-am functie, n-am serviciu. Cum procedam? Cit ai zice sens unic, Nicoara a apasat pe acceleratie si Miclaus a fost inscaunat directorul sucursalei locale a Regiei Autonome Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS).

Din aceasta pozitie, fostul sofer gestioneaza o circa de spatii comerciale, sedii de firme, o ferma, un hotel, terenuri, imobile etc. In general, lucruri bune de vindut sau inchiriat pentru clientela politica. Prin urmare, nu a surprins pe nimeni tupeul cu care Miclaus a dispus incheierea unui contract de asociere cu firma Compexit, patronata tocmai de Nicoara, adica de fostul lui stapin. RAAPPS Cluj i-a pus pe tava liberalului, fara licitatie, doar pe baza de cerere, un spatiu pe Bulevardul Dorobantilor din Cluj.

Recent, cei de la Compexit au facut o alta cerere, de data asta de cumparare, iar spatiul este acum evaluat de o firma angajata de centrala RAAPPS. Care va scoate cu siguranta un pret bun pentru penelistul Nicoara, din moment ce conducerea Regiei a fost cedata de PD PNL-ului. Despre toate acestea, fostul sofer al liberalului ne-a vorbit deschis. Ba chiar ni s-a parut ca a si cascat de citeva ori, a plictis, cind ne-a confirmat ca lucrurile stau chiar asa cum le-am scris noi mai sus. Tot Miclaus a recunoscut ca sotia sa lucreaza la Compexit din toamna lui 2004 si ca acum trei luni si-a cumparat un apartament in valoare de 130 de mii de euroi.

Apartamentul, de lux, i-a apartinut lui Radu Paleghean, care este patron la Compexit si asociat in terte afaceri cu seful liberalilor clujeni Nicoara. Cu alte cuvinte, dupa ce i-a alimentat rezervorul masinii liberalului, Miclaus ii alimenteaza acum si conturile, chiar daca nu respecta nici o regula de circulatie a bunurilor de la stat la privat. Asteptam sa vedem daca s-o rezolva ceva de cind cu noul Cod Rutier, ca pe ala vechi Miclaus nu a primit nici macar avertismente, daramite sa i se ia carnetul de smecher.