El mai bun prieten al politicia­nului nu este neaparat secretara, ci, mai degraba, soferul. Ches­tiune pe care o poate confirma Ma­rius Nicoara, seful PNL Cluj si pre­sedinte al Consiliului Judetean (ri­valul lui Emil Boc, dupa cum ati ci­tit in pagina 3). Din functiile sale, Nicoara ne poate spune cum tina­rul Liviu Miclaus a tras de colacul masinii lui pina i s-a facut acru, iar in ianuarie 2005 i-a spus libera­lului de la obraz: sefu’, azi-miine ma insor, n-am casa, n-am functie, n-am serviciu. Cum procedam? Cit ai zice sens unic, Nicoara a apasat pe acceleratie si Miclaus a fost in­scaunat directorul sucursalei loca­le a Regiei Autonome Administra­tia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS).

Din aceasta pozitie, fostul sofer gestioneaza o circa de spatii comerciale, sedii de firme, o ferma, un hotel, terenuri, imobile etc. In general, lucruri bune de vindut sau inchiriat pentru clientela politica. Prin urmare, nu a sur­prins pe nimeni tupeul cu care Mi­claus a dispus incheierea unui con­tract de asociere cu firma Compe­xit, patronata tocmai de Nicoara, adica de fostul lui stapin. RAAPPS Cluj i-a pus pe tava liberalului, fa­ra licitatie, doar pe baza de cerere, un spatiu pe Bulevardul Doroban­tilor din Cluj.

Recent, cei de la Com­pexit au facut o alta cerere, de data asta de cumparare, iar spatiul este acum evaluat de o firma angajata de centrala RAAPPS. Care va scoate cu siguranta un pret bun pentru pe­nelistul Nicoara, din moment ce conducerea Regiei a fost cedata de PD PNL-ului. Despre toate acestea, fostul sofer al liberalului ne-a vorbit deschis. Ba chiar ni s-a parut ca a si cascat de citeva ori, a plictis, cind ne-a confirmat ca lucrurile stau chiar asa cum le-am scris noi mai sus. Tot Miclaus a recunoscut ca sotia sa lucreaza la Compexit din toamna lui 2004 si ca acum trei luni si-a cumparat un apartament in valoare de 130 de mii de euroi.

Apartamentul, de lux, i-a apartinut lui Radu Paleghean, care este patron la Compexit si asociat in terte afaceri cu seful liberalilor clujeni Nicoara. Cu alte cuvinte, dupa ce i-a alimentat rezervorul masinii li­beralului, Miclaus ii alimenteaza acum si conturile, chiar daca nu res­pecta nici o regula de circulatie a bunurilor de la stat la privat. Astep­tam sa vedem daca s-o rezolva ceva de cind cu noul Cod Rutier, ca pe ala vechi Miclaus nu a primit nici macar avertismente, daramite sa i se ia carnetul de smecher.