Arhiepiscopia Romano-Catolica (ARCB) va sesiza Consiliul Europei, in cazul Cathedral Plaza, intrucat autoritatile romane refuza sa aplice legea protejarii monumentelor istorice, iar lucrarile la constructia de langa catedrala continua.
Desi Secretariatul de Stat al Vaticanului a insistat in repetate randuri, pe langa autoritatile romane, ca acestea sa suspende lucrarile si sa revoce autorizatiile de construire, instantele judecatoresti evita sa pronunte o sentinta prin care sa anuleze actele emise de autoritatile administrative din Capitala. De asemenea, Guvernul Romaniei trebuia ca, pana la data de 10 decembrie, "sa fundamenteze un proiect de lege de utilitate publica de interes national asupra imobilului Cathedral Plaza si sa dispuna oprirea imediata a lucrarilor pana la adoptarea legii", lucru care nu s-a intamplat.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.