Subordonatii lui Ion Iliescu de la Institutul Revolutiei Romane nu accepta desfiintarea institutiei, care pentru unii a reprezentat o sinecurade nepretuit
Proiectul de lege de desfiintare a Institutului Revolutiei Romane (IRR) a stirnit valuri de nemultumire printre angajati. Propus de liberalul Puiu Hasotti si adoptat saptamina trecuta de Comisia juridica a Senatului, proiectul este vazut ca o razbunare politica fata de institutia conceputa si crescuta de fostul presedinte Ion Iliescu. Dupa ce bugetul pe primii doi ani de activitate a insumat aproximativ 50 de miliarde de lei vechi, o suma care nici nu a putut fi cheltuita in totalitate, angajatii institutiei s-au blindat cu argumente in favoarea mentinerii ei.

Motivatia lui Hasotti privind suprapunerea obiectului de activitate al IRR cu cel al altor institute de cercetare, cum ar fi Institutul de Istorie "Nicolae Iorga", este combatuta de istoricul Ioan Scurtu, director adjunct al IRR. "Institutul Iorga, la care am fost director pina la inceputul anului, nu a avut si nici nu are vreo tema de cercetare legata de Revolutie", rezuma acesta. "Autorul proiectului de lege justifica problema prin afirmatia ca IRR nu are acces la documentele din arhivele protejate de lege. Or, IRR a semnat deja protocoale de acces la Arhivele MApN si ale Senatului Romaniei", a argumentat si revolutionarul Claudiu Iordache, directorul Institutului, intr-un text postat pe forumul Primariei Timisoara.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.