Ministerul Sanatatii Publice va selecta imaginile si textul avertismentelor ce vor fi inscriptionate din 2007 pe pachetele de tigari, potrivit Directivei Uniunii Europene, in functie de raspunsurile primite online, pana astazi la ora 17.00, de la cei care sunt interesati de acest subiect. Comisia Europeana a constituit "Libraria electronica de documente sursa", ce contine cate trei imagini pentru fiecare avertisment aditional privind consecintele consumului de tutun stabilit in Directiva UE 37/ 2002, si preluat de Romania prin Legea 349/ 2002.

Statele membre vor selecta cate o imagine pentru fiecare avertisment aditional, urmand ca aceasta sa fie inscriptionata impreuna cu textul avertismentului, pe pachetele produselor din tutun. Fiecare mesaj este insotit de cate trei imagini, iar cei interesati vor alege pentru fiecare mesaj imaginea pe care o considera cea mai sugestiva.

Astfel, pe site-ul ministerului, veti gasi un numar de 14 texte, respectiv "Fumatorii mor mai tineri", "Fumatul blocheaza circulatia sangelui in artere, provoaca infarct miocardic si accident vascular cerebral", "Fumatul provoaca cancer pulmonar, care este letal", "Fumatul da dependenta, nu incepeti sa fumati", "Oprirea fumatului scade riscul de imbolnaviri cardiace sau pulmonare letale", "Fumatul provoaca imbatranirea tenului", "Fumatul poate dauna calitatii spermei si scade fertilitatea", "Fumul de tigara contine benzen, nitrozamine si cianuri".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.