Instanta Tribunalului Bucuresti a respins ieri, cererea avocatei care il reprezinta pe Batran Gavril (n.r.-fost membru al Consiliului Director al SOV Invest), de refacere a expertizei contabile in dosarul FNI, aceasta fiind realizata in baza anexei in care sunt trecuti toti investitorii. Potrivit avocatei lui Batran, expertiza nu ar fi fost facuta in conformitate cu procedura de calcul stabilita de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) in Regulamentul 9/1996, deci documentul contabil nu ar fi avut baze legale.

Pledoaria avocatei se baza pe faptul ca nu exista formula de calcul, unitatea de fond si denumirile pe care expertii le-au folosit in intocmirea actului oficial contabil. insa specialistii in domeniul cifrelor au sustinut ca au procedat in mod corect si ca nu si-ar permite sa prezinte in fata instantei lucruri care ar fi doar previzibile si nu reale. Expertii au convenit sa prezinte la urmatoarea infatisare, CD-ul de 50.000 de pagini care arata situatia exacta a celor peste 300.000 de pagubiti.

La acest termen au fost audiati membri ai consiliului de Administratie din cadrul CEC si CNVM, precum si fosta secretara a controversatului Sorin Ovidiu Vintu, care nu a avut nimic nou de precizat. Reamintim ca Mihai Rotaru, Presedintele instantei care judeca acest proces este si cel care a respins audierea lui Vintu in calitate de martor, precum si expertiza grafologica pe care mama FNI-ului a cerut-o la unul din termenele trecute.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.