Instanta Sectiei Comerciale a Tribunalului Bucuresti a decis sa nu ia in discutie suspendarea procesului intentat de Adrian Nastase firmelor Vertcon si Conimpuls, pana nu va lua cunostinta, in mod detaliat, de acuzatiile ce ii sunt aduse fostului prim-ministru in dosarul Zambaccian. In acest sens, instanta a pus in vedere reprezentatului firmelor Vertcon si Conimpuls (care au solicitat, in 27 octombrie, suspendarea procesului) sa trimita o adresa la DNA prin care sa solicite precizarea "in complet a infractiunilor pentru care s-a dispus inceperea urmaririi penale", adica "descrierea sumara a faptelor, prin indicarea incadrarii juridice", pentru a putea fi identificata eventuala legatura intre penal si civil.

Ana Diculescu-Sova, avocatul sotilor Nastase, a fost de parere ca cererea partii adverse de a suspenda acest proces, pana la finalizarea celui in care fostul premier este acuzat de luare de mita si primire de foloase necuvenite, este insuficient probata. "Cererea de suspendare, asa cum este ea facuta acum, nu poate fi solutionata decat prin respingerea ei", a declarat Ana Diculescu-Sova. Avocatul sotilor Nastase a mai cerut la termenul de vineri desocotirea asocierii dintre Nastase si firma Vertcon.

Sentinta definitiva: Adrian Nastase n-a facut abuz in serviciu

Dupa ce Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) hotarase neinceperea urmaririi penale in cazul "Adrian Nastase - abuz in serviciu", iar grupul liberal din Camera Deputatilor - cel care depusese si plangerea initiala impotriva lui Nastase - contestase rezolutia Parchetului, instanta suprema a decis joi seara ca rezolutia Parchetului a fost perfect legala. La inceputul anului, pe cand scandalul "Zambaccian" era in toi, iar DNA ceruse efectuarea unei perchezitii la domiciliul lui Adrian Nastase, la acea vreme presedinte al Camerei Deputatilor, Biroul Permanent al camerei inferioare a decis ca solicitarea DNA nu indeplineste criteriile procedurale si, prin urmare, a fost retrimisa spre reformulare. In acel moment, grupul deputatilor liberali l-a acuzat pe Adrian Nastase ca a abuzat de functia de presedinte al Camerei Deputatilor pentru a influenta decizia Biroului Permanent. Pe numele lui Nastase a fost depusa o plangere la PICCJ, care a decis zilele trecute neinceperea urmaririi penale, decizie ramasa definitiva.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.