In urma disputei cu Viorica Costiniu, ministrul a parasit sala plenului fara a se uita in urma

Ca de altfel la fiecare sedinta a plenului CSM, s-a evidentiat clar lupta dintre ministrul justitiei si presedintele Curtii de Apel Bucuresti, Dan Lupascu. sedinta de ieri a inceput printr-o remarca a ministrului, referitoare la faptul ca sunt judecatori delegati pe postul de conducere care au depasit termenul legal de 180 de zile, unul dintre cazuri fiind cel al presedintelui Dan Lupascu (care a anuntat in septembrie ca din 1 ianuarie 2007 renunta la functia de conducere, alegand activitatea permanenta la CSM).

In timp ce Monica Macovei a sustinut ca este tardiva discutia privind regulamentul DNA, in conditiile in care a fost deja publicat in Monitorul Oficial, procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, a spus, cu diplomatie, ca acesta va fi corelat cu Regulamentul Parchetului inaltei Curti de Casatie. Punctul culminant al discutiilor l-a constituit plecarea din sala a Monicai Macovei. Gestul ministrului a survenit in urma unei reactii a Vioricai Costiniu, presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR), care a calificat reactiile ministrului drept copilarii.

Costiniu a mai spus ca ministrul justitiei, in loc sa foloseasca banii pentru imbunatatirea actului de justitie, "isi propulseaza personalitatea" prin campanii anticoruptie. "Ganditi ca o gaga", i-a strigat Viorica Costiniu ministrului Macovei, adaugand ca aceasta are aproape aparitii isterice. in replica, Monica Macovei i-a reprosat presedintelui AMR ca nu a facut nimic pentru a stopa fenomenul coruptiei din justitie si a parasit sala.

La sfarsitul sedintei de judecata, CSM a hotarat sa transmita ministrului justitiei punctul de vedere al Directiei legislatie a Consiliului privind anumite nereguli constatate in textul ordinului ministerial referitor la Regulamentul de functionare si organizare a Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), pentru a tine eventual cont de opinia magistratilor atunci cand va fi redactat regulamentul Ministerului Public.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.