Traian Basescu a convocat, ieri, din avionul care il ducea spre Libia, Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) pentru a discuta privatizarile din domeniul energetic, inclusiv contractul de privatizare a Petrom si a societatilor de distributie a gazelor. Solicitarea presedintelui survine ca urmare a recentelor scumpiri, care au pus pe jar intreaga clasa politica si au provocat un imens scandal.

Seful statului a dezvaluit ca in urma cu o luna i-a cerut ministrului Codrut Seres sa nu accelereze privatizarea companiilor din domeniul energiei, in special a Romgaz, urmand ca procesul sa fie reluat dupa o analiza a rezultatelor privatizarilor in domeniu, inclusiv a Petrom.
In sedinta CSAT din 22 noiembrie vor fi prezentate si analizate preturile de achizitie a gazelor din import.

Presedintele Traian Basescu a convocat Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) saptamana viitoare pentru a discuta privatizarile din domeniul energetic, inclusiv contractul de privatizare a Petrom si a societatilor de distributie a energiei, precum si situatia stocurilor pentru iarna. Convocarea survine pe fondul scandalului creat de recenta scumpire a gazelor naturale.

Citeste si:

In sedinta CSAT programata pentru 22 noiembrie se vor dezbate efectele privatizarilor din domeniul energetic, precum si elaborarea unei noi strategii energetice, care sa tina cont de resursele Romaniei. Anuntul a fost facut chiar de presedintele Romaniei, Traian Basescu, ieri, in aeronava prezidentiala, in timp ce se deplasa spre Tripoli pentru o vizita oficiala, prima dupa 1989 a unui sef de stat roman in Libia.

Basescu a precizat ca a cerut Ministerului Economiei si Comertului (MEC) o documentatie in legatura cu privatizarile din domeniul energetic. "Voi introduce in CSAT si tema legata de elaborarea unei noi strategii energetice, care sa tina cont de resursele Romaniei: carbune, nucleara, hidro", a afirmat Basescu.