Ministrul economiei si comertului, Codrut Seres, a declarat, ieri, agentiei Mediafax, ca a convenit cu ministrul justitiei, Monica Macovei, varianta de acordare a pachetului de 8% din actiunile Petrom catre salariati, propunerea urmand sa fie trimisa spre aprobare guvernului.

"Am cazut de acord cu ministrul Macovei pe o varianta de acordare a actiunilor, pe care o vom pune in scris si o vom inainta guvernului", a afirmat Seres.

Ministrul economiei si comertului nu a precizat asupra carei variante s-a pus de acord cu ministrul justitiei. Surse guvernamentale sustin ca varianta agreata de cei doi demnitari vizeaza vanzarea pachetului de 8% din actiunile Petrom doar catre salariatii societatii la momentul privatizarii. Aceasta varianta ii scoate din calcule pe angajatii Petromservice, punand astfel capat planurilor cuplului Luca-SOV de a se aseza la masa actionarilor Petrom.

Potrivit legii, pentru privatizarea Petrom, un pachet de 8% din actiunile companiei va fi vandut salariatilor la acelasi pret la care titlurile au fost transferate grupului austriac OMV, reprezentand echivalentul in lei a 0,0525 euro/actiune.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.