Dupa ce a fost demis din functia de presedinte al Autoritatii de Valorificare a Activelor Statului (AVAS), tanarul Razvan Orasanu a inceput sa "atace" institutia pe care a condus-o pana de curand.

Probabil ca demiterea i-a trezit amintiri dureroase din vremea cand era sef peste privatizarile din Romania, drept care a inceput sa faca dezvaluiri socante, cu atat mai surprinzatoare, cu cat, pe timpul mandatului sau la AVAS, Orasanu nu prea obisnuia sa faca declaratii publice si era foarte distant cu presa.

Astfel, dupa ce a facut publica lista celor 690 de firme datornice la Bancorex, Razvan Orasanu isi ataca fostii subordonati pe care-i acuza de falsificarea unor documente oficiale si de conflict de interese cu iz penal.

Fostul presedinte al AVAS Razvan Orasanu sustine ca semnatura vicepresedintelui Autoritatii, Laszlo Gyerko, a fost falsificata in urma cu o luna, intr-un document oficial al Autoritatii, care permitea firmei IMUM Medgidia sa vanda un teren, cazul fiind cercetat de Parchetul Constanta, informeaza Mediafax.

Orasanu a precizat ca IMUM Medgidia avea nevoie de o scrisoare din partea AVAS cu mentiunea ca institutia este de acord cu vanzarea unui teren, care nu putea fi valorificat pentru ca exista o interdictie din partea Agentiei Nationale de Cadastru.

Razvan Orasanu a adaugat ca in ultimul an a mai existat un caz similar, atunci cand un consilier al institutiei a fotocopiat semnatura Giliolei Ciorteanu, fost vicepresedinte al AVAS, pe un document privind privatizarea Bancii Comerciale Romane (BCR).

Totodata, fostul sef al AVAS considera ca salariatii institutiei sunt capabili sa aduca falsuri in documentele oficiale ale institutiei.

"Oamenii din AVAS sunt in stare sa schimbe numerele de inregistrare ale documentelor si sa puna semnaturi acolo unde nu exista", a declarat Razvan Orasanu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.