Seful Departamentului de Protectie Interna din cadrul trustului "Gazeta", Adrian Avarvarei, a acceptat sa colaboreze cu procurorii. intr-o declaratie de invinuit, el a descris cu lux de amanunte maniera in care functiona echipa de santaj din cadrul trustului, transmite corespondentul Amos News.

Procurorii DIICOT au ajuns la concluzia ca seful grupului de santajisti ar fi fost presedintele trustului "Gazeta", Liviu Man (foto). Acesta ii punea pe directorul de investigatii, fostul comisar de politie Ioan Otel, si pe fostul ofiter de informatii Adrian Avarvarei sa faca rost de informatii despre diferite personalitati din Transilvania. Apoi, directorul executiv, Aurel Muresan, directorul de marketing, Dorel Vidican, si Anca Elena Cocut, contabil, erau trimisi sa incheie contracte de publicitate cu persoanele vizate.

In cazul in care acestea refuzau, informatiile considerate compromitatoare erau publicate in ziarele si in revistele trustului. La dosar au fost depuse transcrieri ale unor convorbiri telefonice facute de sefii trustului intre 5.12.2005 si 30.10.2006. Aparatorii celor arestati au incercat sa ii convinga pe judecatorii de la Curtea de Apel sa dispuna eliberarea clientilor lor, sustinand ca n-au fost respectate dispozitiile Codului de procedura penala sau speculand o eroare de redactare strecurata in incheierea judecatoreasca de arestare (Ioan Otel a fost mentionat in calitate de invinuit, nu de inculpat; potrivit dispozitiilor Codului de procedura penala, doar inculpatii pot fi arestati pentru cel mult 30 de zile).

Bradisteanu se intoarce cu scandal

Fostul senator PSD dr. serban Bradisteanu, cercetat de procurorii anticoruptie pentru o presupusa mita de patru milioane de euro, se muta din spital in spital dupa ce a fost supus unei interventii chirurgicale la inima. El s-a internat chiar la unitatea medicala pe care a reusit sa o puna pe butuci. Dupa ce a stat internat aproape doua luni de zile la Spitalul de Urgenta Floreasca, fostul senator a ajuns la Institutul Inimii "C.C. Iliescu", unde s-a internat pentru o "evaluare de rutina", dupa cum ne-a declarat prof. dr. Cezar Macarie, directorul unitatii medicale. in timpul in care a fost director la institut, cadrele medicale l-au acuzat ca a distrus unitatea. Dr. Bradisteanu a suspendat activitatea de chirurgie cardiaca timp de noua luni, fara a anunta Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, se arata intr-un protest semnat de 30 de medici.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.