Striviti. Deflagratia s-a produs in urma acumularii de gaz intr-un cuptor de cracare. Cei trei muncitori au fost prinsi sub vatra cuptorului, prabusit peste ei

Trei barbati, angajati la societatea RAFO SA Onesti si-au pierdut, ieri, viata intr-un accident colectiv de munca. "Din primele cercetari, cauza producerii deflagratiei o reprezinta aprinderea accidentala a gazului metan, acumulat in cuptor", ne-a declarat Ioan Andrei, inspector sef-adjunct la Inspectoratul Teritorial de Munca Bacau. Marin Anton, managerul general al rafinariei din Onesti sustine ca refacerea cuptorului va costa in jur de 500.000 de dolari. "S-ar putea sa fie un caz flagrant de indisciplina. Nimeni nu a dat dispozitie sa se lucreze in zona respectiva", a declarat Marin Anton.

Un muncitor a murit de ziua lui

Cei trei muncitori de la RAFO au murit striviti sub cuptor. Pana ieri dupa-amiaza, echipele de descarcerare nu au reusit sa scoata cadavrele. Alexandru Agachi, operator chimist, a implinit 44 de ani chiar ieri. Celelalte doua victime sunt pompagii Dan Mihai, de 42 de ani, tatal a cinci copii si Ion Pal, de 41 de ani. RAFO Onesti este in revizie generala din luna august, iar muncitorii incepusera procedurile de repunere in functiune a instalatiilor.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.