MJ a refuzat sa comenteze criticile lui Weber
Procedurile de selectie a judecatorilor care vor reprezenta Romania la Curtea de Justitie Europeana (CJE) si la Tribunalul de Prima Instanta (TPI), dupa 1 ianuarie 2007, au fost facute "abuziv" si "netransparent", afirma Renate Weber, presedinta Fundatiei pentru o Societate Deschisa (FSD). Weber, unul dintre cei trei candidati ramasi in cursa pentru cele doua instante ale Uniunii Europene in urma unui interviu de selectie la care se estimeaza ca au participat intre opt si douasprezece persoane, acuza MJ de "flagrant, abuz de putere" si "ca a facut aranjamente ca sa-si puna propriii oameni". Profilul si numele candidatilor, confidentiale

"Inteleg ca nu este vorba numai de profesionalism, ci ca este si o decizie politica nominalizarea persoanelor pentru cele doua posturi la CJE si TPI", spune Weber. "Guvernul trebuie sa o faca transparent si sa-si asume politic decizia", a mai cerut ea, precizand ca decizia poate fi luata intr-o sedinta a Executivului. intr-o scrisoare deschisa, trimisa premierului Calin Popescu Tariceanu, Weber acuza ca procesul de selectie (depunerea unui dosar de candidat si apoi un interviu) anuntat initial a fost modificat pe parcurs de organizatori, Ministerul Justitiei si Ministerul de Externe, "pentru a aranja in mod murdar diverse lucruri".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.