Dan Lupascu, membru in Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), a afirmat ca este ingrijorator ca in ultima vreme tot mai multe acte normative privind activitatea autoritatii judecatoresti nu mai trec pe la CSM, referindu-se la publicarea in Monitorul Oficial a regulamentului de ordine interioara al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) fara avizul Consiliului. "In opinia mea, ne aflam intr-un conflict juridic de natura constitutionala cand organele statului care au atributii foarte clare si stiu ca trebuie sa ne solicite acest aviz nu o fac", a spus Dan Lupascu, in sedinta CSM.

El considera ca nu este normal aceasta maniera de a scoate, incet-incet, pe tusa CSM. Regulamentul de ordine interioara al DNA a fost publicat in Monitorul Oficial pe 17 octombrie a.c., au precizat surse judiciare. Potrivit acestora, pe 21 septembrie s-a discutat in plenul CSM pe aceasta tema, insa Consiliul a hotarat ca DNA nu poate avea un regulament separat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si nu a avizat solicitarea procurorului sef al DNA, Daniel Morar. Cu toate acestea, Ministerul Justitiei, prin ordinul ministrului de resort, Monica Macovei, a publicat regulamentul de ordine interioara al DNA in Monitorul Oficial, au adaugat sursele judiciare.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.