Analizam, impreuna cu specialistul nostru, Frutti fresch, suc de fructe cu "tutti frutti", bautura racoritoare carbogazoasa
In primul rand, trebuie precizat ca eticheta este extrem de greu de citit tocmai in partea de descriere a compozitiei, practic fiind inaccesibila consumatorului, ceea ce contravine legii etichetarii. Consumatorul ar trebui sa stie valoarea nutritiva, din care afland valoarea energetica a produsului. Dar eticheta nu ofera aceste informatii, ceea ce contravine legii. Frutti fresh este, de fapt, o apa carbogazoasa (sifon) cu 4% suc de fructe. Eticheta mai contine si date despre un concurs, care utilizeaza logo-ul "E natural...", inducand consumatorului ideea ca este vorba despre un produs natural.

"Produsul contine 4% sucuri de fructe - mere, portocale, banane, mango, ananas etc. in proportii variabile. De asemenea, contine dioxid de carbon dizolvat in apa demineralizata (sifon), arome naturale neindentificate. In compozitia bauturii se regasesc urmatorii aditivi alimentari: acid citric - E 330, vitamina C - E 300, beta-caroten - E 160a, benzoat de sodiu - E 211."


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.