Candidatul Romaniei pen-tru postul de comisar eu-ropean, liberalul Varujan Vosganian, a fost recrutat la inceputul anilor ’80 de unul dintre ofiterii aflati direct in subordinea ser-viciului pe care Liviu Turcu l-a condus in cadrul Cen-trului de Informatii Externe

Candidatul Romaniei pentru postul de comisar european, liberalul Varujan Vosganian, a fost recrutat la inceputul anilor ’80 de unul dintre ofiterii aflati direct in subordinea serviciului pe care Liviu Turcu l-a condus in cadrul Centrului de Informatii Externe. Dezvaluirea acestui detaliu de biografie, intr-un comentariu semnat chiar de Liviu Turcu, arunca in aer "numirea" lui Varujan Vosganian.

Daca voi incepe acest comentariu afirmand ca a trai in Romania de azi, mai ales in plan politic, inseamna a experimenta direct si nemijlocit taramul Absurdistanului este deja un lucru banal. Tocmai cand esti tentat sa crezi ca nimic nou nu mai poate veni din directia "laboratoarelor" nucleului puterii politice, altfel destul de agitat de lupta apriga pentru reasezarea pieselor pe tabla de sah, de fiecare data esti obligat sa constati ca realitatea depaseste cu brio, daca nu fictiunea, cu siguranta orice anticipare de ordin analitic.

MARTURISIRE DE CREDINTA

In tot ceea ce am scris pana acum in ultimii 16 ani am adoptat de principiu regula nealinierii politice la un partid politic sau altul. Fiind preocupat de teme si subiecte care privesc in primul rand interesele majore ale tarii, am avut astfel privilegiul de a fi complet liber de orice obligatii, fie ele de ordin politic, fie ideologic, fie material sau de alta natura. Un principiu caruia, previn opinia publica, ii raman fidel si acum, cand abordez in cele ce urmeaza subiectul desemnarii de catre partea romana a candidatului Varujan Vosganian pentru postul de comisar al Uniunii Europene. Personal nu am absolut nimic cu domnul Varujan Vosganian, nici cu calitatea lui de senator liberal, nici de membru marcant al comunitatii armene si nici a lungului sir de pozitii ocupate oficial sau neoficial.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.