Unicele 10 minute din viata unei mame de bataie de acum 20 de ani sau despre Victor Petre batut de Monica Macovei

L-am sunat joi. Da, pe el. Pe Victor Petre, fostul sef sector comanda ROMVARED si fostul sef al Restaurantului Garii, omul snopit in bataie acum 20 de ani de procuroarea Monica Gherghescu. Si omul, care acum se ocupa cu organizarea de petreceri, mi-a spus sa ne vedem a doua zi si sa vorbim despre mama de omor pe care l-a luat de la fosta procuroare Gherghescu, actualul ministru al Justitiei, Macovei.

Dar peste omul meu, fostul sef sector comanda si fostul sef al Restaurantului Garii, au trecut o zi si o noapte, of, multa media, un talk-show si ceva presa scrisa. Lui i-au lasat urme adinci ziarul Gandul si emisiunea de la National TV a lui Madalin Ionescu. Astfel incit, a doua zi, vineri, cind ne-am vazut la Liga Revolutionarilor, Victor Petre mi-a spus: "Tu semeni cu Cacartianu, Cartianu caca, ha, ha, ha!" si a inceput sa-mi explice de ce seman neaparat in dimineata aia cu Cartianu… fiindca la emisiunea lui "Nelu Ionescu de la National a intervenit Cacartianu si a inceput sa ma atace, dar de ce nu vii in carne aici la Nelu Ionescu sa ne confruntam, Cacartiene?". Am inteles ca emisiunea lui Madalin Ionescu nu i-a adus satisfactii.

Stind impreuna in biroul Ligii, revolutionari ca si dumnealui il vad pe Victor Petre, si cum nu dau prea multe semne de entuziasm, fostul sef si fostul batut si fostul invitat al lui Nelu Ionescu intreaba in sala ce parere a produs. "Slab, foarte slab!", s-a auzit vicepresedintele Ligii… "E, eu trebuie sa stau doua saptamini ca sa povestesc…" "Dom’le, aceasta… m-a batut" "Nu, dom’le, eu aveam precedente care trebuia scos la iveala, ca nu am vrut sa semnez contractul cu Securitatea" si se uita la mine, reporterul…

"N-am vrut, dom’le, n-am vrut, tatal meu a fost arestat pentru un vitel care sedea in curtea lui, un vecin l-a turnat, si el mi-a spus ca 'tata, daca o vezi pe nevasta lui frati-tu pe strada cu unul sa nu-i spui lui frati-tu, daca e destept o prinde singur>>"…

Pai, omule, de la ce ziar esti?
Catavencu, pai, tu stii ce a facut un frate de-al tatalui meu cind a prins-o pe nevasta-sa?… Eu, ca reporter, trebuie sa dau senzatia ca traiesc, ochii se uita la mine: "Nu!". "A vindut patul…". Eu incerc sa rid, mi se pare buna poanta absurda. Ceilalti iar sint dezamagiti.

Petre zice: "Hahaha, Catavencu cum vorbeste? Nu printre rinduri?". Si ma pune dracu’ sa devin brusc si eu ziarist si-ntreb: "Incepem interviul?". "Dom’le, a venit unul de la Gandul si mi-a zis ca uite, dom’le, scriu ce spuneti si cind apare ieri materialul, ala ma facuse chelner. De ce? - intreb. Pai, echipa de serviciu a pus titlul, nu eu. Bine, ba, ziaristule, eu am fost in alimentatie publica sef! Sef, nu chelner! La mine echipa de serviciu spala veceuri si prin sala de mese. Eu, chelner? Nu sint, dom’le, chelner, am facut oameni 2.000 de ospatari care mi-au trecut prin mina si i-am invatat. Deci, daca vreti sa faceti un material, imi publicati diploma. Uite, eu am aici specialist in Drepturile Omului si cu el va dau in judecata..."

Si, ca si cum n-as fi fost de fata, iar se justifica.

De data asta in fata mai multor perechi de ochi revolutionare, oameni de Liga. "Imi dirdiiau picioarele ca o piftie si el cu drepturile omului m-a salvat, a fost foarte bun!" "Da, slab, slab, nu vorbeai!" "Si m-a facut Cacartianu hipopotam... Gandul chelner, eu nu mai dau interviu, dau memorii... in Catavencu va dau memoriu’ asta si scrieti viata mea romantata... semnati aici de primire a memoriului." "Nu vreau memoriul, va vreau pe dumneavoastra, o chestie umana, vie, un om cu experienta, un om batut", incep eu vrajeala unuia caruia i se luase presul de sub picioare. "Nu, scrieti o viata romantata, asta vreau. Semnati aici."

"Facem interviul si va uitati pe el inainte de publicare!"

"Mata stii cum faci ziaristica? Cum am vazut eu ieri trecind pe strada o fetita care desena pe asfalt si trece un politist si o intreaba: 'Ce desenezi?>>, 'Un om>>, 'Dar de ce ai pus galbenul ala de cacat?>>, 'Ca e cascheta de politist>>, ha, ha, ha! - si vine a doua zi politistul iar prin dreptul fetitei: 'Acum de ce nu desenezi tot cu galben omul?>>, 'Pai, asta e pompier si nu toti oamenii sint de cacat ca politistii!>> Ha, ha, ha, ha! Asta e ziaristica lui mata! Ani de zile am suferit! De ce nu m-ati intrebat nimic pina acum? Cacartianul m-a facut hipopotam… altul chelner! Tu semneaza ca iei memoriul si-mi scrii viata romantata!" Spun: "Nu va dati seama ca va pot lua memoriu’ si sa scriu tot ca sinteti chelner?"

"Cum asa?

"Atunci nu-ti dau memoriul!" Salut si plec disperat ca am ratat chiar bataia de acum 20 de ani administrata cu mina ei de Monica Macovei acestui sef de restaurant, acestui sef de restaurante. Prin usa Ligii se strecoara vicepresedintele: "Domnule, domnule… cine mai e la Catavencu? Tot Dinescu? E, cind eram la liceu la Calarasi eu i-am batut pe Dinescu si pe Taracila! Eu! Cind treceti sa va povestesc?". O speranta a aparut: nu prinsesem interviul despre bataia de acum 20 de ani, dar prindeam alta, de acum 40. Exista un Dumnezeu al reporterilor!


Despre autor:

Academia Catavencu

Sursa: Academia Catavencu


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.