Singur. Trupul neinsufletit al marelui actor a fost depus, vineri, la Biserica Amzei, unde toti cei care l-au iubit si l-au admirat i-au putut aduce un ultim omagiu

Desi erau asteptati foarte multi oameni, doar rudele apropiate si cativa admiratori au trecut prin fata sicriului in care se odihnea trupul neinsufletit al badiei.

La primele ore ale diminetii, doar rudele vegheau la capataiul maestrului. Incet, incet, grupuri mici de admiratori, in marea lor majoritate batrani, au inceput sa intre timid pe poarta. In fata bisericii, un cersetor intreba pe toata lumea: "Stiti pe la ce ora vin actorii? Am si eu o pensie mica si vreau sa le cer si eu ajutorul!".

Intr-un colt, un "vechi prieten de-al badiei", asa cum s-a prezentat, povestea cum marele actor si-a simtit sfarsitul aproape. "Acum, nu prea demult, i-a lasat nepotului sau tot: o garsoniera, un apartament, ce mai avea si el!" In jurul pranzului, dintr-o masina de la Senat, parcata in fata bisericii, a fost scoasa o coroana din partea regizorului Sergiu Nicolaescu.

La intrarea in biserica, doua doamne discutau: "Frumos ar fi ca Adela Popescu si Dan Bordeianu sa treaca si ei un pic pe aici ca si Ernest a facut multe pentru ei!". Astazi, Ernest Maftei va fi inmormantat la Cimitirul Bellu, cortegiul urmand sa plece din fata Bisericii Amzei in jurul orei 12.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.