In vreme ce digurile zac nerefacute, multi sinistrati nu au case, desi vine iarna, iar braconajul este in floare, la Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii se cumpara masini. Nu orice fel, ci jeep-uri cu valoare de piata de 40.000 de euro bucata…

Haosul din institutiile de stat din Romania este total! Iar Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor - condus de o persoana care aduce pompe din Ungaria fara sa aiba habar ca exista si in Romania - nu face exceptie. In vreme ce pentru actiuni de maxima urgenta nu exista bani, sau acestia se gasesc si sosesc cu mare intarziere, pentru altele apar fara probleme sume cu multe zerouri. Un exemplu demn de luat in seama este Delta Dunarii.

RENATURARE IOC

Programul de guvernare al Aliantei D.A. prevede o singura fraza despre Delta Dunarii: se va urmari redimensionarea economica si ecologica a Rezervatiei. Dupa multe strofocari, guvernantii au reusit sa explice si ce vrea sa spuna aceasta fraza: "dorim sa facem reconstructie ecologica in Delta, dorim sa redam circuitului natural incintele agricole si piscicole construite pe vremea lui Ceausescu". Evident, nimic din aceste promisiuni nu s-a realizat concret. O alta problema pe care s-au laudat ca o vor rezolva este aceea a gunoaielor din Rezervatie. Fostul guvernator al zonei, Virgil Munteanu - considerat unul dintre primii trei manageri ecologi din lume - a fost inlaturat politic pentru ca nu a rezolvat aceasta problema.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.