O intrebare simpla, de inceput: este adevarat ca in Romania a fost gripa aviara? Este, ati raspuns corect. A doua intrebare: este adevarat ca pasarile au fost taiate cu aceasta ocazie? Corect din nou, asa s-a intimplat. Nu stim daca la fel au patit si gainile de la Avicola Baneasa, dar cert e ca acolo, de aviara, s-a facut o curatenie ca la carte. Asa de zelosi au fost oamenii aia de acolo, ca s-au apucat de taiat nu numai gainile, dar si copacii din padurea dimprejur, numai sa scape de aviara. Ei, prostii, doar nu ati inghitit gogoasa asta. Copacii, aproape o suta de buc., i-a taiat, de fapt, Ion Tiriac. Care a si fost amendat pentru magaria asta de Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare (ITRSV). Si a platit, fara sa cotcodaceasca prea mult, un maruntis de 4.000 de euro, pe care oricum ii ratacea prin masina de spalat.

Acesta a fost ultimul hop pentru a-si construi un megaansamblu de locuinte de lux, "La Stejari" pe numele lui, in padurea Baneasa. Dom’le, pe de o parte il si inteleg, daca ma gindesc ca toata magaoaia are o valoare estimata la 300 de milioane de euro. De proiect se ocupa una din firmele lui Tiriac, Masterange Romania SRL, barbierul forestier de serviciu al tenismanului, pe adresa careia a venit amenda ITRSV si din contul careia s-a si platit penalizarea cu pricina.

Proiectul imobiliar al lui Tiri este dezvoltat pe un teren de 10 hectare, achizitionat de tatal lui Ion Ion in 2004, de la AVAS. Acolo salasluia ferma Avicola, din care nu au mai ramas nici penele, dupa ce Tiri a demolat fermele si a facut gainaria cu copacii taiati. Acum, omul de afaceri vrea sa construiasca de la ansambluri rezidentiale de lux in padure pina la imobile de birouri de clasa A, proiecte comerciale sau sa-si extinda reteaua de showroom-uri a diviziei auto din grupul sau de firme. Mai ramine ca Tiriac sa-si faca acolo si niste terenuri de tenis.

Dar nu de tenis pe iarba, ca sa nu facem poanta veche cu drogurile aluia mic, Ion Ion. Ar putea foarte bine sa fie pe zgura, pentru ca, intr-adevar, noua investitie a lui Tiri sa fie pe-un picior de plai, pe-o zgura de rai. Acelasi Tiri, intrebat fiind, pe adresa tiriac@tiriacltd.ro, de ce s-au taiat copacii, ne-a transmis, prin purtatoarea de cuvint a Tiriac Holdings Ltd: "Domnul Tiriac a luat act de mailul pe care l-ati trimis, insa nu v-a raspuns pentru ca se grabea".


Despre autor:

Academia Catavencu

Sursa: Academia Catavencu


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.