Regele Mihai si-a serbat, ieri, ziua de nastere, la Castelul Savarsin, alaturi de familie si de peste 100 de invitati. Desi Regele Mihai va implini 85 de ani abia in data de 25 octombrie, cand este sarbatorita si Ziua Fortelor Armate, suveranul Romaniei a decis sa isi aniverseze ziua cu zece zile mai devreme, deoarece in perioada urmatoare va fi in Bucuresti, unde va participa la diverse actiuni.

Ieri dimineata, Regele Mihai impreuna cu familia au paticipat la slujba religioasa de la biserica catolica din Savarsin, iar apoi si-a asteptat oaspetii la Castel. Domeniul Regal de la Savarsin este una dintre destinatiile favorite ale regelui Mihai si ale familiei sale in perioada sarbatorilor religioase. Pentru ca vine numai de doua ori pe an, Regele a autorizat formarea unei echipe de specialisti pentru elaborarea unui plan de integrare a Castelului Savarsin intr-un circuit turistic public national si international.

Cu exceptia perioadelor in care familia regala este prezenta pe domeniul lor de la Savarsin, castelul regal functioneaza in regim hotelier unde, cu doar 20 de euro, poate fi inchiriat pentru o zi si o noapte inclusiv dormitorul Regelui Mihai. Singurele incaperi care nu pot fi vizitate sau inchiriate de turisti sunt cele ale principesei Margareta si ale printului Radu Duda, pentru ca cei doi si-au amenajat acolo birourile.

In urma cu cateva zile, Senatul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) "Victor Babes" din Timisoara i-a acordat titlul de Doctor Honoris Causa regelui Mihai I, ctitor al universitatii timisorene. Regele Mihai a fost intampinat in Aula Magna a UMF in acordurile Imnului Regal, dupa care, rectorul universitatii, prof. Stefan Dragulescu, a trecut in revista rolul fostului suveran, cat si al Casei Regale Romane, in evolutia Romaniei de la "etapa feudala", la Romania moderna.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.