Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pregateste trimiterea in judecata a omului de afaceri Stefan Radulescu in trei dosare penale. Numai intr-unul dintre dosare, impotriva lui Radulescu au fost formulate 20 de capete de acuzare

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pregateste trimiterea in judecata a omului de afaceri Stefan Radulescu in trei dosare penale, ce insumeaza peste 30 de capete de acuzare. Incriminat de auto-proclamarea in fruntea companiilor lui Gelu Tofan, prin metode care frizeaza penalul, Stefan Radulescu a mai petrecut cateva zeci de zile in stare de arest preventiv. Scorul devine astfel, dupa infirmarea urmaririi penale, date de conducerea DNA, 2-0 pentru Gelu Tofan. In paralel, procurorul Constantin Gherta, cel care a instrumentat anchetele privitoare la Stefan Radulescu, aduce grave acuzatii unor procurori DNA, pe care ii suspecteaza ca ar face tot posibilul pentru favorizarea inculpatului. DNA nu comenteaza, iar CSM efectueaza o ancheta.

Fostul angajat, apoi asociat si, intr-un final, acaparator al societatilor comerciale din grupul Tofan, Stefan Radulescu are grave probleme penale. Arestat preventiv sub numeroase capete de acuzare, printre care abuz in serviciu, delapidare, evaziune fiscala, fals in inscrisuri si prezentare de acte falsificate la Autoritatea Vamala, Stefan Radulescu a fost ulterior eliberat. Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pregateste, insa, retrimiterea lui Stefan Radulescu in judecata, de aceasta data in trei dosare penale.

Potrivit procurorului Constantin Gherta - magistratul care a instrumentat ancheta declansata impotriva lui Stefan Radulescu -, dosarele 330/P/2005, 303/P/2005, si 1296/P/2005 sunt foarte aproape de finalizare. In dosarele respective se regasesc zeci de capete de acuzare, numai in cel ce poarta numarul 303/P/2005 fiind retinute 20 de fapte penale. Prejudiciul retinut in sarcina lui Stefan Radulescu este unul de-a dreptul halucinant, in cuantum de zeci de milioane de euro. Dosarele sunt constituite pe baza plangerilor venite din partea fostului sau patron Gelu Tofan, pe care l-a lasat, peste noapte si prin inginerii financiare care frizeaza penalul, fara companiile pe care le detinea.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.