Ieri dupa-amiaza a avut loc inmormintarea cunoscutului om de presa Aristide Buhoiu. Numeroase personalitati ale vietii politice si culturale au adus un ultim omagiu defunctului, prin prezenta lor la ceremonia religioasa care a avut loc la Biserica Amzei si la inmormintarea de la Cimitirul Bellu: Corneliu Vadim Tudor, presedintele PRM, Printul Paul de Romania impreuna cu sotia sa, Printesa Lia, Gheorghe Funar, George Pruteanu, Emilia Iucinu, Sever Muresan, Dan Diaconescu, Silviu Prigoana, realizatori de media, oameni care l-au admirat in lunga sa activitate publicistica si de realizator tv.

Dintre discursurile care au evocat memoria lui Aristide Buhoiu, cel mai emotionant a fost cel al lui C.V Tudor. "Dispare unul dintre putinii oameni din Romania care stiau ce este adevarata televiziune: educativa si responsabila de formarea unei generatii cu profund spirit romanesc", a fost mesajul presedintelui PRM. Luana Buhoiu si-a luat ramas bun de la tatal sau: " O sa-mi fie tare dor de tine, tata", iar Aristide Buhoiu jr. a emotionat asistenta printr-o ultima declaratie adusa parintelui care i-a parasit, plecind la Cer: "Tata, tu ai fost eroul meu".

Un pluton de soldati ai Jandarmeriei Romane i-a acordat onorul marelui disparut: in momentul coboririi in cripta, s-au tras trei salve de arma. Slujba religioasa a fost oficiata de un sobor de sase preoti si un reprezentant special al PF Teoctist.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.