Ministrul apararii, Teodor Atanasiu, sustine ca nu exista nici o ruptura intre el si Armata, “ci, dimpotriva, dar ca, in schimb, este, si va fi tot timpul, o ruptura intre ministru si cei care nu respecta legea in Armata, care nu respecta cheltuirea banului public in cadrul Armatei Romaniei”

"Cu aceia, intr-adevar, nu voi fi niciodata prieten si va promit ca, atat timp cat eu voi fi ministru, toti vor plati pentru risipirea banului public", a declarat, sambata, Teodor Atanasiu, in fata liberalilor din Alba, prezenti la o dezbatere publica pe tema retragerii militarilor romani din Irak. Intrebat cum comenteaza afirmatia presedintelui Traian Basescu, care a declarat, vineri, ca exista o ruptura intre minister si corpul Armatei, Atanasiu a spus: "Nu vreau sa fac nici un fel de comentariu privind declaratia presedintelui Basescu. Ce vreau sa va spun cat pot de clar este ca in armata nu exista nici o discordie intre ministru si militari. Era o discordie majora intre ministru si cei care nu voiau sa-si faca in mod legal datoria, cei care incercau sa risipeasca sau sa sustraga din banul public si aceia vor fi pedepsiti," a declarat ministrul apararii.

Ministrul Apararii invoca prezumtia de nevinovatie
Ministrul apararii nationale, Teodor Atanasiu, prezent, sambata, la Alba Iulia, la o dezbatere publica pe tema retragerii din Irak, a tinut sa precizeze pentru colegii sai de partid ca nu au in fata "un infractor", asa cum afirma unele mijloace de presa. Ministrul a subliniat ca intr-o democratie exista prezumtia de nevinovatie si un cetatean nu este vinovat "atunci cand il plimba niste anchetatori cu catusele la maini pe la televizor", ci cand instanta de judecata da o hotarare definitiva si irevocabila.

"Trupele romanesti trebuie retrase din Irak, deoarece si-au indeplinit misiunea"

Ministrul Apararii Nationale, Teodor Atanasiu, a declarat ca trupele romanesti trebuie retrase din teatrul de operatiuni din Irak, deoarece si-au indeplinit misiunea. "PNL a adus in dezbatere publica o campanie de consultare a populatiei si stringere de semnaturi pentru retragerii trupelor din Irak. Campania de stringere de semnaturi se va finaliza la finele lui septembrie, dupa care dorim o dezbatere in Parlamentul Romaniei. Ceea ce a fost pentru Romania campania militara din Irak, este - de fapt - o misiune indeplinita. Regimul dictatorului Sadam Husein a fost inlaturat iar acum noul guvern irakian incepe sa se stabilizeze iar armata irakiana este pregatita sa preia misiunile fortelor straine. Romania isi va respecta toate obligatiile fata de organismele internationale din care face parte si va participa la misiunile pe care aceste organisme le vor conveni si se va concentra pe misiunea militara NATO din Afganistan si va continua prezenta in Balcanii de Vest", a spus ministrul Apararii Nationale Teodor Atanasiu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.