Decizia finala in cazul Tender a fost amanata pentru azi la pranz de Curtea de Apel Bucuresti, dupa ce ieri a judecat recursul in dosarul in care instanta inferioara a decis cercetarea omului de afaceri in stare de libertate

Tribunalul Bucuresti a respins sambata ce-
rerea procurorilor de prelungire a mandatului de arestare pentru omul de afaceri Ovidiu Tender. Astfel, Tender ar putea parasi arestul marti, 29 august, cand ii expira mandatul actual. Procurorii au atacat cu recurs solutia Tribunalului Bucuresti, care a decis sambata cercetarea in stare de libertate a omului de afaceri Ovidiu Tender. Acestia au sustinut in cadrul sedintei de duminica ca motivele pentru care au cerut mentinerea arestarii preventive a omului de afaceri sunt aceleasi. Pe de alta parte, avocatii au sustinut ca lui Tender i se aplica un tratament discriminatoriu, in conditiile in care este singurul inculpat din dosar incarcerat.

Judecatorii Tribunalului Bucuresti au dat hotararii similare celei de ieri si in data de 30 iunie si in 5 iulie, cand dosarul RAFO se afla in faza de urmarire penala, dar Curtea de Apel a admis recursurile procurorilor si omul de afaceri timisorean a ramas incarcerat.

Ovidiu Tender nu mai este reprezentat de echipa de avocati formata din Gheorghita Mateut si Victor Ponta, care au avut mandat numai pentru faza de urmarire penala. Dosarul RAFO CAROM in care Tender este singurul inculpat aflat in stare de arest preventiv a fost finalizat de procurori, iar primul termen de judecata a fost stabilit pentru data de 4 septembrie.

Potrivit rechizitoriului, in perioada 2002-2004, Ovidiu Tender, Marian Iancu, Cecilia Dumitrescu si Marin Badea s-au asociat pentru a desfasura o activitate infractionala, in urma careia SC CAROM SA Onesti a fost prejudiciata cu aproape 1.500 de miliarde de lei vechi. Omul de afaceri Ovidiu Tender, acuzat de mai multe infractiuni economice in dosarul Rafo-Carom, a fost trimis in judecata de catre procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune, instigare la abuz in serviciu, spalare de bani, precum si de constituirea si apartenenta la un grup de criminalitate organizata.

Inculpati in acelasi dosar sunt si Marian Iancu, Cecilia Dumitrescu, Marin Badea, Toader Gaureanu si Bogdan Salajan. Oamenii de afaceri Ovidiu Tender si Marian Iancu mai sunt acuzati de procurori ca au adus un prejudiciu la bugetul de stat de aproximativ 270 de milioane de lei.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.