Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis sambata seara prelungirea mandatului de arestare preventiva emis pe numele lui Alexandru Radulescu, acuzat de omor calificat. In cazul in care aparatorii omului de afaceri nu fac recurs la Curtea de Apel Bucuresti, fostul presedinte al AFAN ar putea sta dupa gratii inca 30 de zile

Noua avocata a presedintelui AFAN, Paula Iacob, a declarat Agentiei NewsIn ca magistratul care a intrat in completul de judecata, Lia Savonea, presedintele Sectiei I Penale a cerut sa studieze expertiza balistica din acest dosar, expertiza neuropsihiatrica si cea medico-legala. Celalalt avocat al lui Radulescu, Gheorghe Florescu a explicat ca expertizele cerute de judecator sunt in curs de efectuare.

"Am cerut si s-a aprobat efectuarea unor noi probatorii: expertiza balistica, expertiza neuropsihiatrica si cea medico-legala. Am mai cerut inca o expertiza medico-legala pentru a vedea daca inculpatul poate suporta regimul de penitenciar", a explicat avocatul demersurile facute in apararea clientului sau. "Alexandru Radulescu are cataracta in stadiu avansat si era luat in evidenta de o clinica din Israel. El ar trebui operat de urgenta in strainatate", a spus Gheorghe Florescu care a sugerat ca o eventuala interventie chirurgicala nu ar putea fi facuta in sistemul penitenciar.

Ancheta in acest caz a fost demarata la data de 26 iunie, cand procurorii damboviteni au decis cercetarea in libertate a lui Alexandru Radulescu, pentru tentativa de omor calificat. A doua zi, insa, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism au preluat cazul, propunand magistratilor arestarea preventiva a presedintelui AFAN pentru 29 de zile. La 1 iulie, Tribunalul Bucuresti a emis mandatul, dar avocatii au facut recurs, care a fost respins ca nefondat la 6 iulie de catre Curtea de Apel.

Alexandru Radulescu a sustinut atunci in fata instantei ca a vrut doar "sa-l sperie" pe tanar si ca totul a fost "un accident nefericit, pe un fond de oboseala exagerata". Intrebat de instanta daca are copii, Radulescu a spus ca are patru, context in care presedintele completului i-a sugerat ca ar trebui sa le spuna sa nu se duca la scaldat. Avocatul lui Radulescu a sustinut ca acuzatiile privind faptul ca clientul sau ar fi tras cu intentie in vederea uciderii sau ca ar fi fost vorba "de o tragere exterioara masinii" sunt niste speculatii folosite de Tribunalul Bucuresti in motivarea deciziei de arestare preventiva. Aparatorul a sugerat chiar ca substanta craniana osoasa lipsa in cazul victimei ar fi efectul unei alte interventii medicale, fara legatura de cauzalitate cu fapta. In replica, procurorul de sedinta a invocat concluziile expertizelor medico-legale si balistice potrivit carora viata pacientului a fost pusa in primejdie si, respectiv, ca arma nu se putea descarca accidental.

Constantin Radulescu a fost impuscat in cap, duminica, 26 iunie, de la o distanta foarte mica, de Alexandru Radulescu, proprietarul unui teren aflat pe malul lacului Bungetul, din apropierea comunei Vacaresti, judetul Dambovita si a murit dupa doua saptamani de spitalizare, perioada in care a fost permanent in coma. El a decedat in spital, in 9 iulie, dupa ce a facut septicemie din cauza alicelor ramase in creier.

Dupa cea de-a doua expertiza balistica, a rezultat ca Alexandru Radulescu a tras prin geam si de la o distanta nu mai mica de 30 de centimetri. Prima expertiza a aratat ca seful sindicatului fotbalistilor, Alexandru Radulescu, a incarcat pusca chiar si dupa ce l-a impuscat in cap pe Constantin Radulescu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.