Tinarul acuzat ca a violat-o si ucis-o pe Larisa Cihelaru, la sfirsitul anului trecut, si condamnat la 20 de ani de inchisoare a implinit, ieri, virsta majoratului si urmeaza sa fie transferat din blocul de detentie destinat minorilor intr-o celula cu adulti, transmite Mediafax. Avocatul tinarului Robert Ciobanu a obtinut de la conducerea Penitenciarului de Maxima Siguranta Iasi permisiunea ca acesta sa intre intr-un program de protectie a detinutilor care au savirsit fapte grave. "Ne temem de reactia celorlalti detinuti, deoarece fapta sa a fost foarte mediatizata. De aceea, am cerut conducerii penitenciarului sa-l includa pe Robert intr-un program de protectie. Acestia au fost de acord" , a declarat Andrei Zuza, avocatul lui Robert Ciobanu.

Prin urmare, ucigasul Larisei Chelaru isi va ispasi pedeapsa de 20 de ani de inchisoare intr-o celula izolata, impreuna cu alti sase detinuti tineri care au savirsit infractiuni grave. "Nu este un tratament preferential. Dimpotriva, izolarea ii va ingreuna pedeapsa. Ideea este sa-l tinem departe de alti detinuti care l-ar putea agresa", a precizat Zuza. In alta ordine de idei, avocatul lui Robert Ciobanu a anuntat ca a facut apel, cerind o pedeapsa mai usoara pentru clientul sau. "Atit Robert, cit si familia sa sint nemultumiti atit de pedeapsa primita, cit si de despagubirile pe care trebuie sa la plateasca familiei victimei. Curtea de Apel nu a fixat inca un termen", a mai spus Zuza.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.