Ziarul Adevarul a contactat cativa profesori amenintati de ministrul Mihail Hardau cu desfacerea contractului de munca. Acestia au marturisit ca, la aflarea vestii ca ar putea fi destituiti din invatamant, i-a apucat tremuratul. Doi dintre dascali ne-au spus ca se afla deja sub efectul pastilelor de calmare. Ei nu pot concepe ca, dupa atatia ani de studii si de truda la catedra, sa fie aruncati ca niste masele stricate.
"Eu, una, nu voi mai putea scoate capul in lume si va spun cu toata sinceritatea ca ma framanta fel de fel de ganduri ciudate. Am muncit sa fac cariera si am trudit atata pe bancile facultatilor! Nu am gresit cu nimic la corectare, asa am considerat eu ca trebuie sa dau notele respective! M-a sunat o colega care este in situatia mea si ne vom intalni sa vedem ce putem face", ne-a declarat plangand profesoara Liliana P.

Inspectorul scolar general de Mehedinti, Doinita Chircu, si presedintele FSLI Mehedinti, Mihai Dima, sar in apararea profesorilor de la corectare pentru care ministrul a cerut excluderea din invatamant. "In primul rand ca, pana la aceasta data, nu am primit nimic oficial si doar am vazut ceva la televizor. Cu demiterea nu-i chiar asa de simplu, trebuie respectat Statutul personalului didactic. Ma surprinde sa aflu asa ceva, deoarece, la intalnirea cu inspectorii generali de la Alba Iulia, domnul ministru nu ne-a spus ca avem cazuri asa de grave, care sa conduca la desfacerea contractului de munca. Eu vreau sa vad lucrarile cu notele si nu cred ca este posibil ca acesti profesori au putut sa comita asemenea erori. Este vorba de profesori pregatiti, doi au si doctoratul.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.