Contractul de schimb dintre Statul Major al Fortelor Terestre si Tofan Grup, derulat intre 2000 si 2004, cand in fruntea SMFT era generalul Eugen Badalan, actualul cap al Armatei, nu a respectat prevederile legii si a adus prejudicii MApN de milioane de euro. Acest lucru este aratat de procesul-verbal de cercetare administrativa al Sectiei de prevenire si combatere a fraudelor din MApN, inaintat Directiei Nationale Anticoruptie.

Nou-infiintata Sectie de prevenire si combatere a fraudelor din MApN a finalizat cercetarile administrative solicitate de Directia Nationala Anticoruptie privind contractul de schimb incheiat intre Statul Major al Fortelor Terestre si Tofan Grup, prin Tofan Steel SA, in iunie 2000. Este primul caz de mare amploare pe care l-a avut de rezolvat aceasta sectie. Procesul-verbal de cercetare administrativa are nu mai putin de 91 de pagini si 1.300 de anexe. "Trebuia sa raspundem la cele doua aspecte: legalitatea incheierii si legalitatea derularii contractului. Aceste capitole reprezinta si coloana vertebrala a procesului-verbal de cercetare administrativa pe care noi l-am intocmit la SMFT, adica UM 02490", ne-a declarat colonelul Constantin Tene, seful sectiei amintite.

CONSTATARI

Potrivit colonelului Constantin Tene, din punct de vedere administrativ, s-a constatat o serie de incalcari ale actelor normative care ar fi trebuit sa stea la baza incheierii si derularii unui astfel de contract. "Ca o constatare si o amaraciune a comisiei, va pot spune ca acest contract, atat la incheiere, cat si la derulare, nu a fost guvernat de prevederile legale in vigoare la data incheierii si ulterior, in perioada de derulare a acestuia. Contractul s-a derulat intre anii 2000 si 2004, deci o perioada foarte lunga de timp", ne-a spus ofiterul. Obiectul acestui contract a fost transmiterea dreptului de proprietate a tehnicii scoase din functiune de la MApN, o institutie publica, la un agent comercial si primirea, la schimb, a unor cantitati de anvelope de diferite tipuri si dimensiuni.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.