Decizie. Instanta care instrumenteaza celebrul "caz Tender" i-a interzis ieri lui Victor Ponta sa pledeze ca aparator al multimiliardarului, intrucat calitatea de parlamentar este incompatibila cu cea de avocat!

Ovidiu Tender, care este acuzat de spalare de bani, l-a angajat pe Ponta (fost procuror, inainte sa devina deputat PSD), spunand ca este "asul din maneca"! Interdictia dispusa de instanta priveste doar discutarea mandatului de arestare preventiva, lui Ponta permitandu-i-se, in schimb, sa-l asiste pe afacerist pe fondul Dosarului "Carom".

"Sunt magistrat, vopsit politician!"

Liderul tineretului PSD a marturisit ieri pentru "Averea" ca a ezitat sa-l apere pe Tender, de teama ca nu cumva "Justitia PNL-PD" sa ia decizii potrivnice clientului sau, pe considerentul ca avocatul este parlamentar PSD. "Inainte de toate, eu sunt magistrat, un magistrat vopsit politician si imi place sa cred ca politica nu are de-a face cu Justitia!", ne-a declarat Ponta. De altfel, pesedistul considera ca Tender este "liber din punct de vedere procedural". "El este acuzat de comiterea unor fapte de ordin economico-financiar. Nu este nici talhar, nici criminal sau violator, ca lasarea lui in libertate sa reprezinte pericol pentru societate!", a adaugat Ponta pentru "Averea", aratand si faptul ca "pe vreme cand eram procuror, n-am cerut niciodata mandat de arestare intr-un dosar cu fapte de natura financiara!"


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.