Un tanar curajos a inregistrat ce s-a intamplat in salile in care s-a dat Bacalaureatul. Acest examen a ajuns un puroi al mitei, delasarii si dezinteresului

Un elev curajos a inregistrat, in premiera, doua dintre probele de Bacalaureat, pe care le-a sustinut la Liceul 'Ion Barbu>> din Capitala, pentru a dovedi ilegalitatile si metodele de mituire a profesorilor .

In prima inregistrare, de la Romåna scris, se poate auzi foarte clar cum toti elevii din clasa vorbesc fara restrictii, fac schimb de impresii si plimba ciornele de la unul la altul, fara ca vreun supraveghetor sa intervina.

La proba de Istorie, inregistrarea audio arata clar cum s-au stråns, de la elevii din sala, banii pentru mituirea profesorilor supraveghetori. Banii s-au indesat intr-un pachet de tigari si au ajuns, imediat, in måinile acestora.

Odata acceptati banii, una dintre profesoare isi schimba brusc atitudinea si sare in ajutorul elevilor, ajungånd påna in situatia in care se asaza långa ei in banca si le dicteaza, din carte, rezolvarea subiectelor.

Limbajul profesoarei este sub orice critica, ea confesåndu-se elevilor ca vrea sa plece in Spania, 'la cules de capsuni si indreptat de banane>>. Raspunsul acestora este pe masura, aratånd decaderea sistemului educational din Romånia.

Un elev a inregistrat, in premiera, doua probe pe care le-a sustinut la Bacalaureat

La Liceul 'Ion Barbu>>, spaga pentru profesori ajunge prin pachete de tigari

Va prezentam, astazi, in exclusivitate, inregistrarile audio de la doua probe ale Bacalaureatului sustinute la Liceul "Ion Barbu" din Capitala. Realizate de un elev participant la aceasta sesiune de examene, inregistrarile dovedesc ilegalitatile savarsite in timpul probelor scrise la Limba romana si Istorie, precum si metodele prin care liceenii reusesc sa mituiasca profesorii supraveghetori. De asemenea, banda sta martora si la limbajul vulgar folosit de anumiti profesori, in incinta scolii, precum si la impertinenta unor tineri, care nu mai tin cont de respectul pe care il impune un asemenea examen, in momentul in care singurul tel al acestora este obtinerea unei note favorabile, prin orice fel de metode.

In foarte multe licee din Romania, Bacalaureatul este luat in deradere, atat de profesori, cat si de elevi. Exemplul nostru de mai jos este elocvent si prezinta modul in care se desfasoara doua probe de concurs intr-o unitate de invatamant din Bucuresti.
Liceul ales este considerat unul bun, cu pretentii, insa ceea ce se intampla in spatele usilor inchise este o rusine pentru invatamantul romanesc. Mentionam ca am ales special publicarea acestui material dupa incheierea tuturor probelor, deoarece nu am dorit sa afectam in vreun fel sutele de mii de elevi care iau, intr-adevar, in serios acest examen al maturitatii.

Reportofoane si telefoane, la 'pachet>>

In urma unor informatii certe despre cum nu ar trebui sa se desfasoare o proba de Bacalaureat, redactorii nostri au hotarat realizarea unui reportaj la Liceul "Ion Barbu" din Bucuresti. Metoda de realizare a materialului: inregistrarea conversatiilor care au loc intr-o sala de clasa, cu ajutorul unui reportofon performant. Din start, au aparut primele "neglijente". Cel care a reusit sa intre in sala de examen cu aparatura de inregistrare este chiar un elev, ceea ce dovedeste ca interesul profesorilor supraveghetori de a respecta regulile probei de concurs se apropie de zero. Mai mult, faptul ca elevul cu pricina a reusit sa isi duca la bun sfarsit planul dovedeste ca oricine ar fi putut copia dupa o astfel de metoda, daca si-ar fi dat interesul.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.