Centrala Nationala Miniera a anuntat pentru astazi un miting la care spera sa adune aproximativ 5.000 de mineri, din care 1.500 din Valea Jiului. Totusi, unele sindicate nu vor sa participe la miting, fiind multumite de discutiile cu ministrul economiei si comertului, Codrut seres. Liga Sindicatelor Miniere "Valea Jiului" a anuntat, ieri, ca se delimiteaza de manifestatii. "Orice angajat al Companiei Nationale a Huilei Petrosani va pleca din timpul de lucru pentru miting va fi pontat nemotivat si risca sa-si piarda locul de munca, in cazul unei alte absente nemotivate", a declarat Daniel Surculescu, directorul companiei. Minerii din bazinul Maramures se dezic si ei de miting, deoarece au primit la rectificarea bugetara fonduri suplimentare si plati compensatorii.

Mars al tacerii

Minerii din Oltenia care vor participa la miting vor fi transportati in Petrosani cu 60 de autobuze. Politia Rutiera va supraveghea traseul autobuzelor, iar Jandarmeria va asigura supravegherea marsului. Traseul pe care urmeaza sa-l strabata minerii este Cartierul Aeroport - Compania Nationala a Huilei - Piata Victoriei si va dura trei ore, intre 10 si 13.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.