In goana dupa profit, investitorii trec cu buldozerele peste monumente istorice, peste arhitectura orasului. Construiesc turnuri aducatoare de blocaje in trafic, de nervi, de stres

Invazia de proiecte care anunta constructia de turnuri de peste 20 de niveluri in centrul Bucurestiului va aduce blocaje in trafic, lipsa de locuri de parcare, poluare, noxe si va distruge cladirile istorice care au reusit sa scape de marea demolare din regimul Ceausescu. In timp ce investitorii isi marcheaza profitul, autoritatile platite sa apere cetateanul si istoria orasului se plang ca legislatia este deficitara.

PARCAJELE SI TRAFICUL

Impotriva turnurilor se declara chiar primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman. "Nu e bine sa existe astfel de turnuri in mijlocul Bucurestiului, un oras ce nu este gandit pentru asemenea inaltimi. Locurile de parcare sunt insuficiente si firmele care inchiriaza spatii de birouri in aceste imobile sunt nevoite sa parcheze pe trotuare, pe spatiile verzi, pe prima banda a bulevardelor", spune Chiliman. El adauga ca si daca s-ar rezolva problema parcarii tot ar ramane cea a traficului, care la orele de varf genereaza blocaje pe arterele principale. "Nu avem cum sa latim bulevardele", spune edilul Sectorului 1.

El mai adauga ca arhitectii-sefi ai primariilor ar trebui sa se gandeasca mai bine atunci cand autorizeaza aceste turnuri, astfel incat sa nu deranjeze traficul si viata locuitorilor. "E bine sa avem cladiri de birouri, insa ar fi bine ca acestea sa fie grupate in doua-trei zone mai periferice, dupa modelul din Paris sau Viena. Si alte capitale europene au restrictionat construirea de imobile inalte in zonele centrale tocmai pentru a preleva zonele turistice", mai spune Chiliman.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.