Pe site-ul de Internet al Ministerului Afacerilor Externe a fost deschisa ieri sectiunea pentru sfaturi de calatorie in strainatate

Mihai Razvan Ungureanu, seful diplomatiei romane, a declarat ca sistemul dupa care este conceput site-ul e similar cu cel din SUA si Marea Britanie. Sectiunea vrea sa ofere cit mai multe informatii utile pentru romanii care calatoresc in strainatate.

Atentie la vecinul de la sud de Dunare

Serviciul "Sfaturi de calatorie" de pe site contine si o sectiune de "avertismente" pe doua categorii: rosii si galbene. La "alarma" rosie se afla tari precum Afganistanul, Irakul sau Congo, iar la categoria galbene se gasesc doar doua state, Iranul si Bulgaria.

Intrebat de ce vecinii nostri se afla la aceasta sectiune, ministrul Ungureanu a declarat: "Tarile trecute cu galben reprezinta atentionari medii de pericol personal. La infractionalitate, pe site gasiti cazuri care ne-au fost semnalate destul de des".

Printre exemplele citate, romanii care vor sa mearga in Bulgaria pot afla ca: "S-au semnalat cazuri in care echipaje false de politie, costumate in salopete negre, cu cagule si inarmate, deplasindu-se cu autoturisme cu girofar, dar care nu au culoarea specifica celei a politiei, au semnalizat pentru oprirea autovehiculelor straine, dupa care au procedat la jefuirea calatorilor si furtul autoturismului".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.