De ziua SUA, Basescu a laudat doua firme americane active la noi. Cea mai gratulata, Oracle, e deja partenera cu Ministerul Educatiei, asa cum i-a promis presedintele

La finalul discursului sau, rostit la receptia de 4 iulie la Ambasada SUA, presedintele Traian Basescu a adaugat un scurt moment publicitar. "As vrea sa salut in mod deosebit noii investitori extraordinari pe piata romaneasca - unul in industria alimentara si in agricultura: Smithfield; si cel de-al doilea - Oracle. Si aici as vrea sa exprim toata recunostinta mea pentru efortul extraordinar pe care Oracle l-a facut pentru ca inteligenta romaneasca sa ramina aici, in Romania. Oracle a creat in Romania cel mai mare centru de creare de softuri industriale din afara SUA", a spus presedintele.

Saptamina trecuta, la reuniunea atasatilor comerciali ai Romaniei in strainatate, consilierul prezidential Theodor Stolojan pomenea, la rindu-i, compania, in contextul in care deplingea lipsa investitiilor in invatamint si in cercetare: "Dau exemplu compania americana Oracle, care a infiintat un centru de cercetare-dezvoltare in Romania, pentru toata zona sud-est europeana, unde a angajat deja peste 700 de persoane".

Promisiune onorata

Smithfield si Oracle au fost vizitate la ele acasa de presedintele Basescu, anul trecut. Intre 14 si 16 septembrie 2005, Basescu s-a aflat la San Francisco, unde a avut un dejun de lucru cu reprezentantii principalelor firme de acolo, printre care Smithfield si Oracle. In plus, Basescu a fost si la sediul Oracle, unde a incurajat intentia acesteia de a extinde investitiile in Romania, cu atit mai mult cu cit presedintele Oracle, Safra Catz, este de origine romana, parintii sai fiind din Husi.

Potrivit unui comunicat de atunci al Presedintiei, Basescu a spus ca "va sugera ministrului Miclea sa inlocuiasca limbajul de programare Turbo-Pascal cu programul Oracle".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.