Fostul director general al RADET, Gheorghe Dabela, a fost condamnat la trei ani de inchisoare in dosarul in care este acuzat ca a primit mita peste jumatate de milion de euro, pentru derularea unui contract de modernizare a regiei. Procurorii anticoruptie au stabilit ca, in perioada 1998 - 2002, persoane din conducerea RADET Bucuresti si intermediari ar fi pretins si primit, in mod repetat, de la reprezentantii firmei germane Preussag Rohrsanierung GmbH, bani si bunuri in valoare totala de peste jumatate de milion de marci germane, prin transferuri bancare sau cash, pentru incheierea contractului economic si pentru asigurarea ritmicitatii platilor pe care urma sa le efectueze.

Fostul director general al regiei Ioan Gheorghe Dabela ar fi primit mita 100.000 de euro, restul pana la 500.000 de euro fiind impartiti intre cei sapte complici ai acestuia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.