Directorul editorial al ziarului "Adevarul", Corina Dragotescu, a confirmat, ieri, la Radio Guerrilla, ca urmeaza ca Dinu Patriciu sa fie noul proprietar al cotidianului. "inca nu a fost cumparat de Dinu Patriciu. Exista intentia de a se semna un contract", a confirmat Dragotescu, subliniind faptul ca pentru detalii legate de acest contract ea nu poate da mai multe informatii, singura in masura fiind proprietarul cotidianului, Anna-Maria Tinu.

Directorul editorial a tinut sa mai precizeze ca indiferent de cumparator, "Adevarul" isi va pastra linia editoriala actuala. "Noi continuam pe aceeasi linie. Pot sa va spun ca ma bucur ca vom intra intr-un trust, pentru ca va fi un trust cu mai multe ziare si cu mai multe televiziuni", a punctat Corina Dragotescu.

Se anunta noi miscari

Dragotescu nu a precizat despre ce trust ar fi vorba, dar, trebuie spus, pe piata presei se zvoneste de ceva vreme ca se pune febril pe picioare un nou imperiu media in care patronatul roman se va impleti cu unul strain. Un lucru se stie cu siguranta: anul trecut, in luna octombrie, au aparut, in premiera, informatii despre intentiile boss-ului Rompetrol de a-si cladi un trust de presa puternic si influent, ajutat fiind de Mircea Dinescu si Sorin Rosca Stanescu. intre mass-media de care magnatul ar fi fost interesat se numarau, atunci, "Romania libera", "Gindul", "Dilema veche" si Senso TV.

Chestionat asupra proiectului, Patriciu a negat, la vremea respectiva, ca ar avea ginduri chiar atit de mari legate de media, dar Mircea Dinescu a confirmat, partial, informatia, el spunind ca trustul de presa care se va naste se va numi "Satyricon", el si Patriciu urmind sa detina cite 50%. In trust urmau sa intre "Plai cu boi", "Aspirina saracului", "Dilema veche" si "Rrom bogat, rrom sarac", o revista preconizata sa apara la finele anului trecut. "Vom prelua, din punct de vedere administrativ si 'Romania Literara>>. Avem deja o redactie noua in zona Dorobanti si facem angajari", mai spunea poetul.

S-ar putea ca proiectul in cauza sa fi stagnat o perioada, pentru a reizbucni in forta acum (nu neaparat in parteneriat cu Dinescu), in contextul in care piata media de la noi a inceput sa fie disputata puternic intre mari trusturi de presa. Daca este asa, probabil ca vom afla in urmatoarele doua-trei saptamini, cind se anunta noi miscari de amploare in domeniu.

Patriciu a confirmat si el, ieri, pentru Mediafax, declarind ca face parte dintr-un grup de investitori care negociaza preluarea pachetului majoritar de actiuni la cotidianul Adevarul, acordul fiind pe punctul de a se finaliza. El nu a vrut sa dezvaluie componenta completa a grupului de investitori, insa a specificat ca preluarea pachetului majoritar de actiuni al publicatiei Adevarul reprezinta numai o investitie intr-o afacere, si nu o incercare de folosire a cotidianului in alte scopuri. "Nu intentionam sa preluam controlul editorial si nici sa utilizam cotidianul ca un mijloc de interventie in politica sau in justitie. Sintem solidari cu crezul ziarului Adevarul ca "nimeni nu este mai presus de lege", a spus omul de afaceri.

Patriciu mai precizeaza ca investitia vizeaza viitorul publicatiei, grupul de investitori fiind de parere ca mass-media romanesti trebuie sa se schimbe. in acest sens, el spune ca intentia grupului de investitori este sa impuna publicatia Adevarul "ca un cotidian care trateaza in mod serios problemele serioase" ce afecteaza Romania si care abordeaza subiecte legate de locurile de munca, siguranta, educatie, sport, calitatea vietii si viitorul in Romania. "Prea multe stiri privesc interesele unei elite restrinse de politicieni, in loc sa se preocupe de problemele care conteaza cu adevarat pentru romani si pentru familiile lor", adauga Patriciu.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.