Actiunea de urmarire si prindere a lui Florin Lesch, lugojanul acuzat ca a vrut sa organizeze un atentat terorist la Timisoara, a purtat numele de Operatiunea „Torro“, nume inspirat de site-ul sau de pe Internet

Site-ul lui Florin Lesch este dedicat musulmanilor morti in Bosnia si indeamna la Jihad, folosind relatari si fotografii din presa anilor 1993-1995. Textele sunt semnate Aynan Hassan Sinan Abger.

Acest nume imbina prenumele lui Lesch dupa ce s-a convertit la islamism, Sinan, si numele unui mujahedin cazut in timpul razboaielor din Bosnia, membru al Armatei Islamice Bosniace.

Cei doi presupusi complici ai lui Florin Lesch au fost ridicati de Politie in noaptea de marti spre miercuri. Cånd au auzit zgomot pe hol, ei si-au aruncat calculatoarele pe geam, crezånd ca sunt cercetati in Operatiunea "Gramofonul".

Continuam astazi seria de dezvaluiri despre Florin Lesch, arestat sub suspiciunea ca a vrut sa organizeze un atentat terorist la Timisoara. Reluam astazi firul evenimentelor, adaugand noi amanunte despre felul in care a actionat acest individ pe care continuam sa-l consideram deosebit de periculos, indiferent de reactia opiniei publice la prinderea sa. Un prim amanunt pe care il dezvaluim este titlul actiunii operativ-informative si penale care a dus la prinderea lui Florin Lesch, ea se numeste Operatiunea "Torro".

Numele a fost inspirat de cel al unui site pe Internet deschis si sustinut de Lesch. Site-ul este dedicat Jihadului si deplange moartea musulmanilor in Bosnia. Pe langa acest site, Florin Lesch participa pe forumurile fundamentalistilor islamici sub numele de Aynan Hassan Sinan Abger, nume inspirat de cel al unui martir musulman, cazut in Bosnia unde facea parte din Brigada a VII-a a Armatei Islamice Bosniace, trupele de gherila ale caror supravietuitori au ajuns apoi sa lupte in Afganistan, Pakistan si Irak. Ei sunt o parte din mana armata care a sustinut in Afganistan regimul talibanilor si gherila Al-Qaida. De asemenea, mujahedinii bosniaci sunt o pepiniera extraordinara a terorismului international. O parte dintre ei se pare ca se afla la originea executarii dublelor atentate cu bomba de la Istanbul, din noiembrie 2003.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.