Vizita de ieri a lui Traian Basescu la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitala nu a avut nimic de-a face cu plaminii prezidentiali, ci cu starea spitalului, considerata deplorabila de catre presedinte. Dupa vizita-bomba, care i-a luat atit pe medici, cit si pe pacienti ca din cofa, Basescu a concluzionat sumbru, in poarta spitalului de TBC-isti: "O stare de mizerie care, daca ar fi intr-o scoala, aceasta n-ar primi avizul sanitar. Mergeti in curte si vedeti mormanele de moloz si reziduuri! E deplorabil, e incredibil ce se intimpla in acest spital! Il rog pe ministrul Sanatatii sa-si scoata inspectorii din minister si sa-i trimita aici".

Vizita marelui sef

Presedintele, care s-a plimbat mai mult de o ora prin saloane si sali de operatie, a criticat cladirile in ruina, mizeria si conditiile in care stau pacientii, nevoiti sa astepte foarte mult pentru analize si consumind inutil resurse financiare. Cu toate acestea, l-a incurajat pe ministrul Sanatatii sa continue reforma inceputa. El a anuntat ca intentioneaza sa mai faca astfel de vizite si la alte spitale, scoli si gradinite.

Directorul interimar al spitalului, doctorul Nicolae Galie, a disparut la citeva minute dupa incheierea vizitei neasteptate. "A venit in Camera de Garda, i s-au prezentat aparatele si dotarile. Nu a comentat nimic. Nu am reusit sa-mi dau seama daca a fost de rau sau de bine, ca am fost prea impresionata de prezenta marelui sef", ride o doctorita de la Camera de Garda.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.